Tekenles
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
09 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo
Dat is wel lastig. Ik begrijp dat ze liever niet willen dat leerlingen de eerste week al een letter missen, maar zo kan ik niet goed mijn les geven.
Na overleg hebben wij toch besloten dat ik mijn les zou geven.
Ik vertelde de leerlingen dit "Zondag heb ik dolfijnen gezien in de Surinaamse rivier. Omdat het water heel troebel was, kon je niet zien waar de dolfijnen boven kwamen. Je kon eigenlijk helemaal niet zien wat er in het water zat. Misschien wel hele rare vissen! Grappige vissen, enge visse, dikke vissen, vissen met en bril enz."
Ik legde de opdracht uit en de leerlingen gingen aan het werk. Ik vertelde ze dat je zachtjes mocht babbelen (gebruiken het woord praten niet zo vaak). Mijn mentor was niet in de klas, dus ik gaf de les alleen. Ik was erg consequent in de eisen van het werk. Was het niet goed, moesten de leerlingen het uitgummen. Daarin tegen gaf ik de leerlingen wel complimenten als het werk goed was. Ik haalde tekeningen van leerlingen uit de klas en liet ze voor in de klas zien.
Omdat de leerlingen druk waren, dacht ik dat ze niet langer dan 15 a 20 minuten bezig konden zijn met de tekening. Al met al ben ik toch langer dan 30 min bezig geweest. Daarna werden de leerlingen er druk en luisterden nauwelijks meer.
Ik heb de les stop gezet en ze gingen rekenen. Nouja rekenen, ze moesten 10 regels van het cijfer 6 in het schrift zetten.
Het onderwijs is hier wel echt anders, het is veel klassikaal opdreunen en herhalen.
Owja nog even wat foto's van huizen die ik tegen kom op weg naar school. Aan de ene kant zijn allemaal dure villa's met enorme stukken grond en hekken er omheen. Aan de ander kant staan hele mooie oude huisjes. Als deze huisjes zouden worden opgeknapt, zouden ze er super sfeervol uitzien.
09 Oktober 2007 - 21:04
Anita:
Hoi Marjolein,
Nou ben ik eens de eerste. Die Dagmar is wel snel zeg! Klasgenootje?
Marjolein, leer ze maar eens jou hollandse manier van lesgeven hoor! Jij leert van hun en zij leren dan van jou, ha,ha. Zijn het leuke kinderen? Ik kan me wel voorstellen dat het lastig is als je je niet goed kunt voorbereiden op het lesgeven. Maar aan de andere kant, zij leven dus gewoon wat makkelijker dan wij. Kunnen wij ook weer van leren. Ik heb uit je vorige stukjes begrepen dat zij ook zo hun "Drentse stief kwartierke" kennen. Relax. Ik kijk weer uit naar je volgende belevenissen.
Zet 'm op!
Anita -
09 Oktober 2007 - 21:43
Miriam:
Hey meiske!! Super leuk om je verhaaltjes te lezen en je foto's en filmpjes te zien. Blij te horen dat het goed met je gaat en dat je het er naar je zin hebt. Rustig an daar (kan waarschijnlijk ook ni anders zo te lezen ;-)) en geniet!!
Ik kijk uit naar je volgende schrijfsels!
Salukes! Kusjes mir -
10 Oktober 2007 - 10:12
Teun:
Hey Meisie,
Leuk verhaal weer. Echt leuk om te lezen hoe het op je stageschool alles in zijn werk gaat. De foto's zijn ook weer mooi.
Kijk uit naar je volgende berichtje
Teun -
10 Oktober 2007 - 18:37
Roel:
amai zo'n klas vol lawaaierige kinderen, niks voor mij! maar tis er wel tof precies he? joeee! x -
13 Oktober 2007 - 08:27
Martin:
Ligt het aan mij, of zijn niet alle kindern donker? Lijkt net of je een paar blanken er tussen hebt zitten. Toch klinkt het allemaal wel goed dat je het in de hand hebt wat de leerlingen doen. Zet hem op daarzo.
Martin -
14 Oktober 2007 - 09:20
Maaike:
Heee Marjolein,
Ik heb net je verhalen even gelezen en je foto's bewonderd. Leuk!! Tja, het gaat er dan heel anders aan toe dan hier he?! Heel veel succes verder en geniet er maar van!!
Maaike -
14 Oktober 2007 - 17:39
Margret:
Hoi, Marjolein.
Wat leuk zo! Ver weg en toch dicht bij. Ik heb alle foto's van je bekeken. Hartstikke leuk en super!!
Ik ga je zeker volgen de komende tijd en hoop dat je nog vaak e.e.a. aan foto's of informatie kwijt kunt op je weblog.
Vorige week hebben we bij een Surinamse vriendin heerlijke roti gegeten. Top.
groeten, Margret
p.s. Heel veel succes daar.
14 Oktober 2007 - 20:46
Marieta:
Wat een mooie en lieve koppies hebben die leerlingen van jou. Volgens mij zitten er ook flinke deugnieten bij.
Hè, maar wat knap van die tekenles.
Goed gedaan.
Volgens je eigen koppie............
laat ze maar zien wat voor een kwaliteiten je hebt.
Nog veel succes,
liefs uit Raalte van alle brilletjes.
14 Oktober 2007 - 20:47
Marieta:
klein taalfoutje in vorige stukje
Volg je eigen koppie...........