Hindoestaanse bruiloft - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marjolein Schots - WaarBenJij.nu Hindoestaanse bruiloft - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marjolein Schots - WaarBenJij.nu

Hindoestaanse bruiloft

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

25 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Gisteren avond had was ik uitgenodigd voor een bruiloft. Een collega van mij ging trouwen, het zou een Hindoestaanse bruiloft worden.
Om half 10 werd ik opgehaald door mijn andere collega’s. Het was wel leuk om ze een keer in hun dagelijkse kleding te zien ipv het schooluniform.

Toen we op de plaats van bestemming aan kwamen reden me door een grote bood door over de openbare weg. Alles was versierd met lichtjes! Op het erf liepen allemaal Hindoestaanse dames in de mooie kleding. Alle kleuren die je kan bedenken waren er. Zelfs de kleinste meisjes liepen in mooie jurken met rammelende belletjes of muntjes.
We werden door haar moeder ontvangen en naar een onze plaats gebracht. Er waren wel 200 mensen! Er waren allemaal rijen tuinstoelen die gericht waren op het kapelletje in het midden op het erf. Het leek wel een sprookje uit 1001 nachten! Alles met versierd met doorschijnende kleden en lichtjes.

Wij zaten vlak vooraan en konden alles goed zien. In het midden van het erf stond een soort kapel, hier gebeurde alles. De bruid en bruidegom zaten hier met de familie volledig in klederdracht. Het was jammer dat je het eigenlijk niet kon horen wat er gebeurde. Ik zag dat er allerlei tradities werden uitgevoerd, maar niemand kon mij echt vertellen waar ze voor stonden. Er brandde een vuur in het midden en daar werd af en toe wat opgegooid. Dit zorgde voor een soort wierookachtige geur. Daarna werd het bruidspaar aan elkaar gebonden met een lint en moesten ze rondjes lopen in het kapelletje. Daarna gingen ze naar binnen bij de deur werden ze opgewacht door een nichtje (normaal staat hier de zus). De man moest het nichtje omkopen om naar binnen te gaan. Daarna mocht hij naar de slaapkamer. Ze hadden een wit laken cadeau gekregen, deze mochten ze na de huwelijksnacht aan de schoonmoeder van haar geven.
Eenmaal terug gingen de mannen uit de familie eten. Wij gingen naar binnen om met de bruid te praten. Het was erg gezellig.
Daarna moesten we eten. Het was inmiddels al 1 uur ’s nachts en ik had echt geen honger mee. Maar je beledigd de mensen door niet te eten, dus ik heb nog een roti weten weg te werken. Het was wel erg lekker hoor!

Vanmiddag zijn we naar het onafhankelijkheidsplein geweest. Vandaag werd er Srevidentie gevierd, onafhankelijksdag. Overal stonden kraampje, het lijkt een beetje op Koninginnedag.

• 25 November 2007 - 17:52

Janneke:

Hey meis!

Dat lijkt me leuk om mee te maken! Mooi bruidspaar!
    En mooie foto's!!! Leuk jurkje heb je aan daar ;)

Kuzzies Janneke

• 25 November 2007 - 17:55

Martin:

Hahah, net zo lijp :P
    Die tulband is leuk ^^ Wil ik ook.
    Lijkt me erg leuk, veel leuker dan hier trouwen. Hoop snel weer wat van je te horen!

Groetjes, Martin

• 25 November 2007 - 22:33

Irene:

hey Mar,

Leuke foto's al hoop ik niet zo ingepakt te worden als ik ga trouwen. Ik trouw wel in bikini en slippers op t strand haha. Wel leuk om mee te maken.

xx Irene

• 25 November 2007 - 23:23

Michiel:

Wow! Dat ziet er mooi uit :)
    Ik wil ook zo'n tulband als ik ga trouwen, lijkt Aladin wel :P
    Verder nog heel veel plezier, 't ga je goed de laatste weken!

Groetjes Michiel

• 26 November 2007 - 15:11

Eva:

Heey!
    Wat leuk dat je daar ook een bruiloft meemaakt. Je maakt daar wel echt dingen mee die in Nederland niet zo snel zouen gebeuren.
    Super leuk om allemaal te horen, en vooral te zien aan de foto's!
    liefs

• 27 November 2007 - 17:18

Anita En Albert:

Mooi foto's en zo maak je nog eens iets mee. Wie had dat gedacht. een Hindoestaanse bruilof in Paramaribo!

Anita en Albert

• 27 November 2007 - 19:12

Margret:

wat ben je bruin!
    hier heeft al gevroren en moeten we al handschoenen en muts dragen.Jij zit daar lekker in het zonnetje!
    tot over een paar weekjes ( de tijd gaat snel)
    groetjes margret

• 29 November 2007 - 17:32

Patricia:

Hey meisje!!

Wat een leuk bruidspaar om te zien!! Lijkt me echt gaaf om dat mee te maken!!:)
    En wat een leuk jurkje heb je aan :)

Liefs Patjuhh